Ben jij wel veilig?


Ben jij wel veilig? - headsonOok bij prachtige ondernemingen met groeipotentie waar de deur van de baas ‘altijd open’ staat, komen we medewerkers tegen die onveiligheid ervaren. Terwijl een veilige cultuur een absolute voorwaarde is om een bedrijf te laten floreren.
 
Groeien kan alleen als de focus van iedereen gericht is op de klanten, op de uitdagingen die buiten zijn. En dat lukt alleen als het binnen ‘veilig’ is. Want als je je veilig voelt in je werk, geeft dat vertrouwen. Je durft je nek uit te steken, voelt je betrokken en denkt en werkt actief mee aan oplossingen, aanpassingen en lastige maatregelen. Waarom? Omdat je niet bang hoeft te zijn voor je positie. Ook niet als je iets dat je hebt geïnitieerd fout uitpakt.
 

Waaraan herken je onveiligheid?

 
Deze checklist van op het eerste gezicht vijf onbetekenende signalen verraden dat er sprake kan zijn van een bedrijfsbrede onveilige cultuur:

  • alleen taken oppakken die in het functieprofiel staan;
  • praten over collega’s in de wandelgangen;
  • elkaar onvolledig informeren;
  • kleine pesterijen;
  • en een hoger verloop dan gemiddeld in de branche.

 
Hoeveel punten van deze lijst zie jij op één dag langskomen? Vanaf 3 punten mag je er al van uitgaan dat er onveiligheid wordt ervaren.
 

Onveiligheid leidt tot ‘ieder voor zich’

 
Het is een wetmatigheid dat een mens die zich niet veilig voelt zich gaat richten op ‘overleven’ door zelfbescherming, ook als dit ten koste gaat van collega’s of de organisatie als geheel. Je steekt je nek niet uit, focust je op het eigen werk, zorgt ervoor dat je in een goed blaadje staat bij beslissers, desnoods door anderen zwart te maken. De loyaliteit richting leidinggevende en organisatie wordt ondermijnd en zal verdwijnen. En het belang van de klant is al helemaal uit beeld verdwenen. Het is ieder voor zich.
 

Prioriteit nummer 1: bouw een veilige cultuur

 
Als jij je bedrijf wilt laten groeien heb je alle durf, creativiteit en daadkracht nodig. Die ontketen je alleen met een veilige cultuur. Daar is niks softs aan. Dat is hard werken:

 
Dat vraagt dus veel van de directeur en ondernemer. Maar alleen goed voorbeeld doet goed volgen.
 
Wij wensen je de moed om te leiden!
 
 
Simon Sinek hield in 2014 al een krachtig pleidooi voor het creëren van een veilige cultuur. Je kunt het hier bekijken.
 

 
 
We schreven naar aanleiding van Sineks verhaal eerder al eens een blog, getiteld: ‘Waarom goede leiders ervoor zorgen dat je je veilig voelt
 

Klaar voor de groei? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse Groeitip en ontvang gratis het e-book ‘7 valkuilen die je zeker wilt vermijden als je onderneming groeit’.