Feedback training ‘Nou moet je eens goed naar me luisteren!’

Feedbacktraining 'Nu moet je eens goed naar me luisteren!'

Feedback, hoe doe je dat?

Als er iets lastig blijkt te zijn in werkrelaties, dan is het wel feedback geven en ontvangen. Terwijl het zo belangrijk is om dat op de juiste manier te doen. Wil je dat je medewerkers op een open, constructieve en succesvolle manier samenwerken, dan is het noodzakelijk dat zij uitspreken waar ze tegenaan lopen bij de ander. Maar ook dat zij op een goede manier omgaan met wat de ander hen vertelt over de samenwerking of hoe hun gedrag overkomt. En dat jij daar als ondernemer of leidinggevende het goede voorbeeld in geeft. Want alleen goed voorbeeld doet goed volgen.
 

Opbouwen of afbreken?

” C’est le ton qui fait la musique…” zegt het spreekwoord al. Het is de toon die de muziek maakt. De manier waarop je je uitspreekt en waarop je feedback in ontvangst neemt, bepaalt in belangrijke mate of de relatie erdoor wordt opgebouwd of afgebroken. Opbouwen is uiteraard altijd het doel en dat valt prima te leren!
 

Inhoud teamtraining

In deze training gaan we met (jou en) je medewerkers aan de slag om feedback onder de knie te krijgen. Daarbij kijken we onder andere naar:

 
Oefening baart kunst. Daarom beperken we de theorie en staat een belangrijk deel van de dag in het teken van oefenen.
 

Resultaat

De medewerkers kunnen elkaar op de juiste wijze effectief feedback geven in het kader van het werk. Ook zijn er concrete afspraken gemaakt over hoe zij voortaan met elkaar om willen gaan.
 

Let op

Omdat onze ervaring is dat goede zelfkennis onontbeerlijk is om effectief met anderen te communiceren, wordt deze training alleen verzorgd als vervolgtraining op de DISC-workshop ‘Sta sterk in je werk’.
 

Interesse?

Vul het contactformulier hieronder in en mail het ons. Wij nemen contact met je op.
 

Neem contact met mij op over:

Klaar voor de groei? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse Groeitip en ontvang gratis het e-book ‘7 valkuilen die je zeker wilt vermijden als je onderneming groeit’.