Over headson

Als ondernemer wil je maar één ding: ondernemen! Het liefst met een enthousiast team dat als een geoliede machine met je mee onderneemt om je huidige marktpositie te consolideren en nieuwe kansen te kunnen pakken. De wereld ligt aan je voeten. Toch? In onze dagelijkse praktijk als sparringpartner voor groeiende ondernemers spreken we regelmatig ondernemers die alleen maar kunnen dromen van zo’n situatie.

Harder groeien dan je onderneming aankan

Veel groeiende ondernemers lopen vroeg of laat tegen problemen aan. Want hoe harder je groeit, des te vaker krijg je te maken met complexe zaken die je beperken in de groei. Van verzuimende medewerkers en onduidelijke taakverdelingen tot ontevreden klanten. Stagnatie van groei of zelfs faillissement ligt dan op de loer. Headson kan je helpen. Met hands-on advies voor jou en je medewerkers. Zodat je samen – als een geolied team – weer vooruit kunt.
 

Ode aan ondernemerschap

Wat ons betreft zou iedereen ondernemer mogen zijn. Ondernemerschap scherpt de mens en geeft richting. De gedrevenheid en verantwoordelijkheid die het ondernemerschap met zich meebrengt zorgen ervoor dat je open staat voor kansen, en risico’s weegt in plaats van er direct voor wegloopt. Hierdoor kom je verder. Niet alleen met je onderneming, maar ook als mens. Door verantwoordelijkheid te nemen heb je invloed en ligt het initiatief waar het hoort: bij jou.
 

Groei met headson

Headson ondersteunt groeiende ondernemers met het stroomlijnen van hun processen, cultuurontwikkeling, het verhelderen van taken, persoonlijke- en teamontwikkeling. Daarbij kijken we niet alleen naar de ondernemer, maar ook naar de medewerkers. Door de medewerkers te betrekken en ondernemend denken te stimuleren, kunnen we duurzame groei bevorderen. Zo heb jij als ondernemer je hoofd en handen vrij om kansen te grijpen, terwijl jouw medewerkers weten hoe ze je daarbij kunnen helpen.
 

Iedere goede manager weet hoe belangrijk het is dat medewerkers goed in hun vel zitten. Ze zijn creatiever, productiever, leveren meer kwaliteit, vangen elkaar geen vliegen af en hebben meer voor elkaar over. Er wordt kortom meer, beter en slimmer geproduceerd.

Ik investeer bewust in mijn medewerkers, omdat dat aanzienlijk goedkoper is dan de kosten die ik moet maken bij conflicten, onnodig of langdurig verzuim en het vertrek van (goede) medewerkers.

Headson ervaar ik als niet-bedreigend, ondersteunend, verrijkend en integer. Hun inzet bespaart onze organisatie tijd, geld en energie. Die wij weer kunnen investeren in datgene waarvoor we zijn opgericht: het optimaal bedienen van onze leden.

– Pieter, directeur van een brancheorganisatie in het MKB

 
Lees meer over onze aanpak

Klaar voor de groei? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse Groeitip en ontvang gratis het e-book ‘7 valkuilen die je zeker wilt vermijden als je onderneming groeit’.