Groeiworkshop – voor en met ondernemers als jij


Ondernemers leren graag van mede-ondernemers. Logisch, want wie in hetzelfde schuitje zit, weet uit eigen ervaring waar hij of zij het over heeft als het gaat over de uitdagingen van het ondernemerschap. De expertise van adviseurs, die dagelijks met ondernemers werken, is daarbij een hele goede aanvulling. Met deze gedachten ontwikkelden wij de Groeiworkshop.
 

Groeiworkshop, voor en met ondernemers als jij

 
Als groeiend ondernemer kom je met je organisatie pittige uitdagingen en vraagstukken tegen. De complexiteit van de bedrijfsvoering neemt sterk toe. Zeker als je de mijlpaal van 10 medewerkers voorbij bent. Ook groeit het aantal klanten, orders, diensten en producten, met de daarbij behorende administratieve rompslomp. Er moet gewoon veel op elkaar worden afgestemd en dat gaat niet vanzelf. Alles lijkt urgent.
 

Eerste dominosteen

 
Wat is nu echt belangrijk en wat kun je als eerste aanpakken? Waar zit de eerste dominosteen die de rest in beweging zet? Tijdens de Groeiworkshop voor ondernemers krijg je daar zicht op.
 

Ondernemers leren graag van ondernemers

 
Ondernemers leren graag van mede-ondernemers. Logisch, want wie in hetzelfde schuitje zit, weet uit eigen ervaring waar hij of zij het over heeft als het gaat over de uitdagingen van het ondernemerschap. De expertise van adviseurs, die dagelijks met ondernemers werken, is daarbij een hele goede aanvulling.
 
Met deze gedachte hebben wij de workshop opgezet. Er is veel ruimte voor onderling sparren, aangevuld met hele praktische en nuttige handvatten van onze kant die je meteen kunt gebruiken. Concreet en hands-on.
 

Bepaal de juiste stap naar de volgende fase van je bedrijf

 
Met een groep groeiondernemers doorloop je samen onze Gro5-carrousel, waarbij je vijf organisatiethema’s bij de kop pakt, onder leiding van groeispecialisten van headson. We bespreken het model van serie-ondernemer Les McKeown, dat hele goede handvatten biedt om inzicht te krijgen in waar je staat met je bedrijf, welke uitdagingen je tegen gaat komen en hoe je die kunt tackelen. Je bepaalt waar je staat én zet dezelfde middag nog de juiste stap naar de volgende fase!
 

Resultaat: inzicht in wat je wanneer aan moet pakken

  • Inzicht in de typische uitdagingen bij de levensfase waarin jouw bedrijf zich bevindt en tips hoe je die kunt tackelen.
  • Je eigen situatie helder in kaart, en de gelegenheid om met elkaar te sparren. Want wie kan er beter met je meedenken dan een ondernemer die in dezelfde situatie zit?
  • Prioritering van de eerste stappen naar de doorbraak voor je verdere groei.

 

 

Recent volgde ik een Groeiworkshop bij headson. Het leuke was dat we met een zeer gemêleerd gezelschap aan ondernemers waren. In kleine groepjes behandelden we de diverse vraagstukken in relatie met ons bedrijf. Doordat vanaf het begin een goede professionele sfeer werd neergezet, voelde een ieder zich vrij om zich ‘open en kwetsbaar’ op te stellen. Hoe herken je de verschillende fases in je bedrijf, hoe pas je daar je aansturing op aan? We werden meegenomen in een heldere uiteenzetting zodat duidelijk werd hoe we de fases konden herkennen. En nog belangrijker, hoe ermee om te gaan. Zeer leerzaam maar ook zo herkenbaar. Headson staat voor vakkundigheid en professionaliteit. Ik kan iedere ondernemer deze workshop van harte aanbevelen.

– Ruud Miggels, eigenaar ACN BV

De workshop verbreedt je horizon en is erg dynamisch. Interessant om in een omgeving te zitten met soortgenoten, die in dezelfde groeifase zitten en tegen dezelfde knelpunten aanlopen. Problemen die ik al heb opgelost of waarmee ik zelf aan de slag wil. Er was veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen – een eye-opener! De goede vragen van de andere ondernemers zetten mij aan het denken. De combinatie van de theorie van McKeown en dat gelijk toepassen in de praktijk om mijn bedrijf te laten groeien, gaf mij nieuwe energie.

– Ivo Willemsen, eigenaar Activo

De workshop van headson brengt nieuwe inzichten én verbinding met andere ondernemers en een verfrissende verbinding tussen theorie en praktijk. Je gaat naar huis met concrete handvatten om direct te implementeren.

– Machiel van Dooren, director Made Blue Foundation

 

Voor businessclubs en ondernemersverenigingen

 
Behalve een open inschrijving, verzorgen wij de workshop ook speciaal voor businessclubs en ondernemersverenigingen. De standaard-versie duurt een dagdeel. Als onderdeel van een reguliere netwerkactiviteit kunnen wij een light-versie (mini masterclass) verzorgen, die 1,5 uur duurt.
 

Praktisch

Aantal deelnemers: in overleg
Volledige workshop: 4 uur
Mini masterclass: 1,5 uur
Locatie: in overleg

 
Mail vandaag nog als je interesse hebt in een Groeiworkshop of mini masterclass voor je businessclub of ondernemersvereniging. Wij nemen contact met je op.
 

Contact

Neem contact met mij op over:

Klaar voor de groei? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse Groeitip en ontvang gratis het e-book ‘7 valkuilen die je zeker wilt vermijden als je onderneming groeit’.