Waarom veranderen zo lastig kan zijn


Waarom veranderen zo lastig kan zijn - headsonKijktip: een heel mooi voorbeeld van hoe lastig het kan zijn om aangeleerd gedrag te veranderen.

Weten dat je iets beter anders kunt doen betekent nog niet dat je het ook meteen doet. Dat kan tijd en inspanning kosten, door hardnekkige, ingesleten patronen. Maar het kan wel, als je er met geduld aan werkt.

Zo werken wij ook aan veranderingstrajecten in een organisatie. Het gaat bij verandering nu eenmaal niet alleen om het rationeel weten dat iets anders moet of kan. Je hebt te maken met medewerkers die ieder een eigen kijk op de werkelijkheid hebben, met eigen ervaringen en inzichten, met onbewuste processen, met hardnekkige, ingesleten patronen. Het kost tijd om daarnaar te kijken en daadwerkelijke veranderingen door te voeren in je onderneming. Maar als je die tijd neemt, medewerkers betrekt en samen optrekt in het traject, lukt het zeker én is de verandering duurzaam. Elke andere aanpak is gedoemd te mislukken.

Klaar voor de groei? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse Groeitip en ontvang gratis het e-book ‘7 valkuilen die je zeker wilt vermijden als je onderneming groeit’.