Wie snel wil gaat alleen, wie ver wil gaat samen


Wie snel wil gaat alleen, wie ver wil gaat samenAls snelgroeiende ondernemer zie je kansen. Daar draait ondernemerschap om. Zeker in de eerste fasen van je bedrijf is dat je focus. En met die groei wordt je organisatie complexer. Met als gevolg dat er zaken mis gaan: er worden fouten gemaakt, er ontstaan misverstanden, orders worden niet goed opgevolgd of zelfs gemist. En voordat je het weet, bijna zonder dat je het door hebt, word je geregeerd door de waan van de dag, werk je ad hoc en ben je bezig om brandjes te blussen. Zoals Daan overkwam.
 

Valkuil: ad hoc werken en brandjes blussen

 
Zeker snelgroeiende ondernemers hebben met deze valkuil te maken. Ze weten niet beter dan dat het zo gaat, blijven ad hoc werken, brandjes blussen en snel besluiten. En ze zijn er misschien trots op dat ze er zo goed in zijn. En natuurlijk is snel schakelen soms het enige dat je kunt doen. Maar dan merk je dat je na verloop van tijd terug moet naar de tekentafel omdat iets toch niet blijkt te werken. Of dat de weerstand die je plan opriep in je onderneming zoveel energie heeft gekost dat het ten koste ging van de productiviteit. Of dat goede medewerkers om zich heen gaan kijken, omdat ze het niet leuk meer vinden om voor je te werken.
 

Vertragen met de medewerkers

 
Als de complexiteit in je onderneming toeneemt, moet je vertragen. Om de balans op te maken, om te kijken waar je staat, waar je heen wilt en hoe je dat het beste kunt doen. En dan is het verstandig om daar je medewerkers bij te betrekken. Want zij kennen de praktijk, zij weten wat er speelt, wat er goed gaat en wat niet. En ze weten hoe het beter kan, sneller, efficiënter.
 

Verantwoordelijkheid en eigenaarschap

 
Eerst vertragen om later weer te kunnen versnellen typeert onze aanpak: samen met ondernemer en medewerkers de onderneming doorlichten om te zien of alles nog wel zo efficiënt en effectief loopt als in het begin. Of dat er door de snelle groei misschien ongemerkt fragmentarisering en blikvernauwing is ontstaan, waar onderneming en klant last van hebben. En daarbij gebruik maken van alle denkkracht in de onderneming door de medewerkers meteen te betrekken. Pilots doen rond nieuwe ideeën, doen en leren tegelijk dus. Betrokkenheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap stimuleren. Het idee dat je samen het bedrijf maakt omzetten in concreet gedrag. Dat levert echt en blijvend resultaat.
 

Snel? Of ver?

 
Vertragen om weer te kunnen versnellen, is een boodschap die ondernemers niet graag horen. Maar het is wel een cruciale boodschap, die wij brengen. Want als hardloper kun je een doodloper worden. En dat is zonde van de kansen die je onderneming heeft. Het spreekwoord zegt het mooi: “Wie snel wil gaat alleen, wie ver wil gaat samen.” Wij gaan voor ver.
 
 

Doorpraten? Welkom!

 
Bel ((035) 603 29 16) of mail Annemarie de Groot voor een afspraak.
 

Klaar voor de groei? Schrijf je in voor onze tweewekelijkse Groeitip en ontvang gratis het e-book ‘7 valkuilen die je zeker wilt vermijden als je onderneming groeit’.